NOS SportAangepast

Goud Chinese beachvolleybalsters

Chen Xue en Zhang Xi hebben China in het Poolse Stare Jablonki de eerste wereldtitel beachvolleybal bezorgd. Ze klopten het eerste Europese koppel dat ooit de finale wist te bereiken: Britta Bühte en Karla Borger uit Duitsland.

Het Chinese duo liet vijf matchpoints liggen, kreeg er zelf eentje tegen, maar sloeg uiteindelijk met 18-21, 21-17 en 21-19 toe. "We wisten niet veel van hen, we moesten eerst nog uitzoeken hoe ze speelden", zo verklaarde Xi het verlies van de eerste set. "Büthe speelde erg goed. We hebben in de tweede set geprobeerd vooral op Borger te spelen, dat leverde punten op", aldus Xi.

Het winnende koppel, dat als tweede was geplaatst, vond het jammer dat de Braziliaanse titelverdedigsters Larissa Franca en Juliana Felisberta in Polen ontbraken. "We missen ze erg, ik hoop dat ze snel weer terugkomen."

Het brons in Stare Jablonki was voor twee landgenotes van Franca/Felisbereta: Liliane Maestrini en Barbara Seixas wonnen in de troostfinale vrij eenvoudig van April Ross en Whitney Pavlik uit de VS: 21-18, 21-15. Het Braziliaanse duo was in de achtste finales verantwoordelijk voor de uitschakeling van Sanne Keizer en Marleen van Iersel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl