Murray naar finale Wimbledon

Andy Murray (2) heeft de Britse hoop levend gehouden door de finale van Wimbledon te bereiken. Hij versloeg de Pool Jerzy Janowicz (24) met 6-7(2), 6-4, 6-4, 6-3.

Murray en Janowicz schotelden het publiek een meeslepend gevecht voor, al was het niveau minder hoog dan de eerdere halve finale, waarin Novak Djokovic (1) te sterk was voor Juan Martín Del Potro (8).

Janowicz, de eerste Pool bij de laatste vier van een grand slam-toernooi, leunt zwaar op zijn sterke service en slaat alle ballen simpelweg zo hard mogelijk. Op die manier won hij al van Kyle Edmund, Radek Stepanek, Nicolás Almagro, Jürgen Melzer en Lukasz Kubot en ook Murray had het daar moeilijk mee.

In de eerste set werkte Janowicz op 4-5 knap twee setpunten weg, waarna hij in de tiebreak superieur was. Murray sloeg in de tweede set direct toe met een break. De Pool kreeg nog vier kansen om terug te breken, maar Murray serveerde zich telkens uit de problemen.

Ook pauze hindert Murray niet

In de derde set kwam Janowicz op 4-1, maar gesteund door het fanatieke publiek pakte Murray met vijf games op rij toch de set.

Het spel lag daarna tot grote woede van Murray twintig minuten stil zodat het dak gesloten kon worden. De pauze haalde de Schot echter niet uit zijn spel, want hij bleef ijzersterk spelen en zag zijn zege niet meer in gevaar komen.

Djokovic en Murray stonden beiden één keer eerder in de finale van Wimbledon. De Serviër greep in 2011 de titel, de Schot verloor vorig jaar van Federer. Van de achttien onderlinge wedstrijden won Djokovic er elf, maar het enige duel op gras werd door Murray gewonnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl