NOS NieuwsAangepast

Kamp: energieakkoord nog ver weg

Minister Kamp van Economische Zaken wil niet dat meer duurzame energie tot forse lastenverzwaringen leidt voor burgers en bedrijven. Het kabinet onderhandelt met werkgevers, werknemers, milieuorganisaties en andere betrokken organisaties over een nationaal energieakkoord, dat ervoor moet zorgen dat Nederland zijn achterstand op het gebied van duurzame energie inhaalt.

In een uitgelekt concept staat onder meer dat alle oude kolencentrales dicht gaan, dat er waarschijnlijk geen nieuwe bijkomen, dat er veel meer windparken komen en dat huizen en gebouwen energiezuiniger moeten worden.

Lastig

Kamp noemt de onderhandelingen lastig. Hij kan niet aangeven hoelang de onderhandelingen nog duren. Voor volgende week vrijdag moet hij aan de Tweede Kamer duidelijkheid geven over de stand van zaken. "Het is niet zo gemakkelijk en ik weet niet of het op korte termijn gaat gebeuren," aldus Kamp na afloop van de ministerraad.

Energiemaatregelen zijn duur en in deze economische crisis wil het kabinet de lasten niet nog meer verzwaren. "We moeten de portemonnee goed in de gaten houden. Het is de vraag of je de lasten van bedrijven en burgers kunt verhogen. We zijn er nog niet uit."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl