Action groeit snel tegen trend in

Winkelketen Action opent in hoog tempo nieuwe winkels en heeft de omzet sterk zien groeien in 2012. Daarmee steekt het bedrijf positief af vergeleken bij andere retailers. Recent nog gingen ketens als De Harense Smid, iCentre, Steppin' Out en Schoenenreus failliet.

Bij Action steeg de omzet met 22 procent naar 873 miljoen euro, het concern maakte in 2012 ruim 24 miljoen euro winst. Dat kwam niet alleen door de opening van nieuwe winkels. Ook de bestaande winkels wisten meer spullen te verkopen. Action wint terrein met de verkoop van allerlei producten, van theezakjes tot lampenkappen, voor een scherpe prijs

Personeel

Action, dat twintig jaar bestaat, wil groeien in zowel binnen- als buitenland. Dit jaar wil de keten nog zo'n veertig winkels openen, waarmee het totaal op 400 uitkomt. Behalve in Nederland zit Action in Duitsland en België en sinds eind vorig jaar ook in Frankrijk.

Ter ondersteuning van de groei bouwt het bedrijf een nieuw distributiecentrum in Limburg, waar 600 man personeel voor nodig is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl