NOS WielrennenAangepast

Greipel wint zesde Tour-etappe

André Greipel heeft de zesde rit in de Tour de France gewonnen. De Duitser van Lotto was na 176 goeddeels vlakke kilometers in de sprint veel te sterk voor Peter Sagan (tweede), Marcel Kittel (derde) en Mark Cavendish (vierde).

De Zuid-Afrikaan Daryl Impey veroverde het geel. Hij werd daarmee de eerste Afrikaan die in een grote ronde de leiderstrui draagt.

Ook Kessiakoff stapt af

Jurgen van den Broeck en Maxime Bouet, beiden slachtoffer van de valpartij in de slotfase van de vijfde etappe, gingen niet meer van start. Fredrik Kessiakoff, ook betrokken bij de val, deed dat wel maar hij kneep na 90 kilometer in de remmen.

Het waren niet de enige uitvallers van de dag, want ook voor de Franse sprinter hield het op in de zesde rit. Nacer Bouhanni kampte al enkele dagen met maagklachten en hield het na 80 kilometer voor gezien.

In de wedstrijd gebeurde niet veel, al ging de Spanjaard Luis Angel Maté van Cofidis al bij de start op de pedalen staan. Hij had snel vijf minuten te pakken, maar zag al snel het zinloze van zijn missie in en na 44 kilometer koers werd hij achterhaald.

Enige opwinding

De enige opwinding daarna ontstond door materiaalpech van onder anderen Peter Sagan en Lieuwe Westra en een valpartij waar ook Mark Cavendish bij betrokken was. Hij wist, lichtgehavend, snel weer terug te keren in het peloton dat zich in feite de hele dag aan het voorbereiden was op de massasprint.

André Greipel ging in die sprint van kop af en bleef Sagan, Kittel en Cavendish ruim voor.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl