Hoe een bordeel de Tour binnenrijdt
Corrie en Frans Siemons runnen sinds midden jaren zeventig het bordeel Sauna Diana in Zundert. Hun zonen Jan, Marc en Ruud zijn lid van de Zundertse wielervereniging. Na hun wedstrijdjes moeten zij zich op straat omkleden, achterin de auto of bij mensen aanbellen en vragen of ze mogen douchen.
Corrie en Frans vinden dat het ook anders kan en kopen een Engelse dubbeldekker om deze om te bouwen tot een bus waarin kan worden gewassen en gekookt: de bus van Sauna Diana. De talenten van Zundert beschikken dus in de jaren tachtig al over een eigen ploegbus, terwijl de profrenners toentertijd nog dubbelgevouwen zaten in een ploegleiderswagen.
Sauna Diana baart opzien
Voor Corrie en Frans is de wielersport hun lust en hun leven. Ze volgen hun fietsende zonen - Jan is prof bij TVM - overal en begeleiden daarnaast hun eigen Sauna Diana-ploeg. De equipe van Sauna Diana baart ook sportief opzien: ze rijden een internationaal programma en brengen profrenners voort, waarvan Eddy Bouwmans - winnaar witte trui in de Tour - de bekendste is.
De oude dubbeldekker wordt opgevolgd door een luxer en moderner exemplaar. De grote Sauna Diana-bus wordt bovendien vaak ingehuurd door profteams. Grote renners als Mario Cipollini, Johan Museeuw, Phil Anderson, Steven Rooks en Gert-Jan Theunisse waren 'aan boord' bij Corrie en Frans.
De bus is, met z'n reclame-uitingen in de vorm van schaars geklede dames, een opvallende verschijning in het peloton. Sauna Diana groeit uit tot een begrip en de bus wordt dé ontmoetingsplek voor renners en journalisten. Wat begon uit liefde voor de wielersport blijkt een eerste aanzet te zijn voor de modernisering van de begeleiding van de renners. Pas jaren later komen ook profploegen met hun eigen bussen.
Zondag, 22.15 uur
In deze Andere Tijden Sport worden herinneringen opgehaald aan de 'Moeder aller bussen' met onder meer vader Frans Siemons en zijn zonen Ruud en Jan. Ook oud-profrenners Eddy Bouwmans en Rini Wagtmans, ploegleider Patrick Lefevere en wielerjournalist Peter Ouwerkerk gaan terug naar de tijd dat wielrennen nog gezellig was.