NOS NieuwsAangepast

Weekeinde met volop zon

Door weerman Marco Verhoef

De zomer kan eindelijk beginnen! Vandaag en morgen is er nog wel wat bewolking en misschien dat er ook lokaal een buitje valt, maar over het algemeen ervaren we het weer waarschijnlijk als heel behoorlijk.

In het weekeinde komen de zonliefhebbers helemaal aan hun trekken. De wind wordt noordoost en wolken hebben amper kans. Tel daarbij op dat het kwik lekker oploopt en dan is het feest compleet. Zaterdag wordt het 23 tot 26 graden, zondag komt het kwik nog een graadje hoger uit.

Hooikoorts

Overigens, om niet iedereen over één kam te scheren; er zijn ook mensen die dit weerbeeld verafschuwen. Zo zullen de hooikoortsklachten er niet bepaald minder op worden.

De volgende vraag die zich aandient: "Hoe lang houden we dit zomerse weer?" En dan wordt het ook een beetje speculeren. Maandag en dinsdag is het nog vrij eenvoudig, dan is het gewoon vrij zonnig en kan het best 25 graden worden. Maar daarna draait de wind wat meer naar een noordelijke richting en wordt de invloed van de koude Noordzee weer een uitdaging.

Hollands zomerweer

Niet alleen werkt het koude water verkoelend, het kan ook een bron van meer bewolking zijn. Met nog wat meer slagen om de arm lijkt dit vooral rond het midden van de volgende week een rol te spelen, met maxima rond de 20 graden. Maar later wordt het weer wat warmer en tot en met volgend weekeinde maakt neerslag amper kans.

Laten we voor het gemak dan maar uitgaan van een langere periode met Hollands zomerweer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl