NOS WielrennenAangepast

Van den Broeck start niet meer

Jurgen Van den Broeck heeft de Tour verlaten. De Belgische kopman van Lotto-Belisol kwam woensdag vlak voor de finish hard ten val en blesseerde daarbij zijn knie, waardoor hij donderdag niet kan starten in de zesde etappe.

De nummer vier van vorig jaar hoopte in de honderdste Tour voor een podiumplaats te gaan. Hij stond dertiende in het algemeen klassement, op zeventien seconden van geletruidrager Simon Gerrans.

"Het is de zwaarste teleurstelling in mijn carrière", zegt Van den Broeck op Twitter. "Gisteren leek alles nog goed, deze nacht geen minuut geslapen van de pijn. Kan niet stappen of fietsen. Krijg pedalen niet rond. Volgens dokter is mijn knie binnenin geraakt."

Inwendig letsel

Die dokter, Jan Mathieu, laat zelf weten: "We hebben 85cc vocht uit zijn knie getrokken, wat wijst op inwendig letsel. Jurgen heeft nog een poging ondernomen om op de rollen te fietsen, maar dat haalde niks uit. Verder onderzoek in België zal duidelijkheid scheppen over de ernst van de blessure."

Lotto-manager Marc Sergeant: "Voor onze ploeg is dat natuurlijk een drama. Jurgen werkt toe naar dit hoofddoel en voor de tweede keer in vier jaar moet hij door een val de strijd staken."

In 2011 moest Van den Broeck de Tour ook verlaten na een valpartij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl