NOS NieuwsAangepast

Weer arrestaties rond 'ponypletters'

Opnieuw zijn twee mensen opgepakt voor betrokkenheid bij het 'ponypletfilmpje'. Het gaat om een 57-jarige man en een 58-jarige vrouw uit Lochem.

De twee zouden betrokken zijn geweest bij het maken van de video met een shetlandpony. Ze hebben zich gisteren gemeld bij de politie. Op het filmpje is te zien hoe een vrouw de pony bijna plet. Het dier kan de zware vrouw nauwelijks dragen en zakt bijna door zijn hoeven.

Gisteren werd een man van 57 jaar uit Alkmaar aangehouden. Eén van de aangehouden verdachten is de vrouw die op de pony zat. Wat de rol is geweest van de twee opgepakte mannen is niet duidelijk.

Verwerpelijk

De dierenpolitie doet onderzoek naar het filmpje waar veel ophef over is. Geenstijl plaatste het gisteren op zijn site. De video zou tien jaar geleden al gemaakt zijn.

De politie heeft veel andere filmpjes ontvangen van mensen waarop pony's worden mishandeld. Die worden onderzocht. Seksueel getinte video's met pony's worden niet meegenomen in het onderzoek. "Mensen kunnen die filmpjes verwerpelijk vinden, maar wij richten ons vooral op dierenmishandeling", zegt een politiewoordvoerder.

Sinds gisteren zijn meerdere mensen bedreigd die niets met deze dierenmishandeling te maken hebben, zegt de politie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl