Koepel neemt Ibn Ghaldoun over

De naam Ibn Ghaldoun wordt waarschijnlijk van de gevel gehaald»
De naam Ibn Ghaldoun wordt waarschijnlijk van de gevel gehaald ANP

De islamitische middelbare school Ibn Ghaldoun in Rotterdam gaat niet zelfstandig verder. De school wordt voorlopig onderdeel van de Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs in Rotterdam (CVO).

Bij Ibn Ghaldoun werden dit voorjaar 27 examens gestolen. Het was de grootste examenfraude in de Nederlandse geschiedenis. Al snel gingen er stemmen op om de islamitische school te sluiten, ook omdat het onderwijs op Ibn Ghaldoun als 'zwak' te boek staat en omdat de school financiële problemen heeft.

Van de gevel

Bestuursvoorzitter Ayhan Tonca wilde daar niets van weten. Hij beloofde dat de leerlingen van Ibn Ghaldoun na de zomer gewoon weer les krijgen op hun school. Dat gaat inderdaad gebeuren, al staat de school nu onder bestuur van de CVO en wordt de naam Ibn Ghaldoun waarschijnlijk van de gevel gehaald.

De overname door de CVO is een tijdelijke constructie, zodat de islamitische school gebruik kan maken van de expertise van de christelijke koepel. Het is de bedoeling dat er uiteindelijk een nieuwe zelfstandige islamitische middelbare school in Rotterdam komt.

Deel deze pagina

Video

Ibn Ghaldoun-school niet zelfstandig verder

De Rotterdamse Ibn Ghaldoun-school gaat niet zelfstandig verder. De school heeft gesprekken gevoerd met een koepel van christelijke... middelbare scholen. En de islamitsche school gaat op in dat samenwerkingsverband.

Audio

  • "Onderzoeken wat de toekomst is van het Islamitisch onderwijs in Rotterdam" De Rotterdamse Ibn Ghaldoun-school blijft bestaan, maar niet zelfstandig. De islamitische school heeft gesprekken gevoerd met een... koepel van christelijke middelbare scholen. Leerlingen van Ibn Ghaldoun hadden dit voorjaar 27 examens gestolen. En al snel gingen er stemmen op om de school te sluiten. Verslaggever Henrik-Willem Hofs.

Video en Audio

Meer video en audio