NOS NieuwsAangepast

Rutte: Schultz volgde de regels

Melanie Schultz van Haegen heeft de adviesfunctie en de aandelenportefeuille van haar man bij het bedrijf Kiwa ter sprake gebracht in de formatie van 2010.

Dat schrijven premier Rutte en minister Schultz aan de Tweede Kamer naar aanleiding van vragen over de zakelijke activiteiten van de echtgenoot van Schultz. Zaterdag schreef de Volkskrant er over. Kiwa regelde in opdracht van het ministerie vergunningen in de vervoerssector. De man van Schultz zou een jaar na haar aantreden drie miljoen euro hebben verdiend door de verkoop van het bedrijf.

Geen beïnvloeding

Rutte en Schultz schrijven dat er "geen sprake is geweest van enige beïnvloeding van de tarieven die Kiwa voor vergunningen in rekening mocht brengen". Volgens Rutte en Schultz was de echtgenoot van de minister niet in staat om met het minderheidsbelang in Kiwa zeggenschap uit te oefenen over het bedrijf of op de relatie tussen het Kiwa en het ministerie.

In de brief aan de Kamer staat verder dat beïnvloeding door minister Schultz van de aandelenprijs feitelijk onmogelijk was. Vanavond debatteert de Kamer over de kwestie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl