NOS NieuwsAangepast

Koper Free Record Shop haakt af

Investeerder ProCures is afgehaakt als koper voor Free Record Shop. Daarmee zijn er nog drie partijen in de race voor de overname van de keten van muziek- en gamewinkels. ProCures, dat vorig jaar boekwinkels Selexyz en De Slegte opkocht en samenvoegde, gold als een belangrijke kanshebber.

ProCures heeft zich teruggetrokken na onenigheid over de Belgische winkels van Free Record Shop, die het kort voor het faillissement voor 1 euro al overnam van oprichter Hans Breukhoven. Volgens curator Borsboom was dit onder de voorwaarde dat de Belgische tak geld zou lenen aan de Nederlandse tak en kwam ProCures deze afspraak niet na.

Juridisch gevecht

Volgens ProCures was het geld voor de Nederlandse winkels gewoon beschikbaar, maar wilden de curatoren er geen gebruik van maken. Het bedrijf heeft de Belgische winkels teruggeleverd en haakt definitief af voor een overname van de Nederlandse winkels nu de onenigheid in een juridisch gevecht dreigde te belanden. "Wij denken oplossingsgericht en willen geen jarenlange juridische procedures die niet gericht zijn op een oplossing," aldus Paul Dumas van ProCures.

Met de terugkeer van de Belgische winkels in de boedel komt een overname door één van de drie andere partijen dichterbij, zegt curator Borsboom. "Zij hebben belangstelling voor het gehele bedrijf, inclusief België." Borsboom heeft goede hoop op een overname en verwacht binnen twee weken duidelijkheid hierover.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl