NOS SportAangepast

Onzekerheid WK-deelname Blake

Het is zeer onzeker of Yohan Blake in augustus zijn WK-titel op de 100 meter kan verdedigen.

Een official van de Jamaicaanse atletiekbond meldt dat de sprinter zich binnenkort laat opereren aan zijn dijbeen. "Er is geen kans dat hij het Jamaicaanse team haalt. De blessure is zo gevoelig dat hij niet op tijd hersteld zal zijn voor het WK", zegt de official tegen de Jamaica Observer.

"Nog geen beslissing"

De manager van Blake laat echter in een reactie weten dat er nog geen beslissing is genomen over de deelname Blake. "Er is absoluut geen sprake van een operatie. Ik weet niet waar die informatie vandaan komt."

"Er is nog geen beslissing genomen over Yohan. De coach heeft nog niet besloten hem terug te trekken voor de WK", aldus manager Cubie Seegobin.

Blake won twee jaar geleden de wereldtitel op de 100 meter. Zijn landgenoot en grootste concurrent Usain Bolt werd toen gediskwalificeerd na een valse start.

Wildcard

Blake deed vanwege zijn blessure ook niet mee aan Jamaicaanse trials. Hij had zich daarop moeten plaatsen voor de 200 meter. Voor 100 meter kreeg hij (onder anderen ten koste van Bolt) als titelverdediger een wildcard.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl