NOS NieuwsAangepast

Akkoord over pakketten bij PostNL

Post NL, FNV Bondgenoten en de actievoerende zelfstandige pakketbezorgers hebben een akkoord bereikt. Hiermee komt een einde aan wilde acties van de zzp'ers.

De pakketbezorging, die afgelopen dagen de nodige vertraging opliep, zal snel weer normaal verlopen, is de verwachting. Vandaag krijgen de actievoerders van PostNL de kans om wat bij te slapen, om morgen weer fris te beginnen. Mogelijk dat er zondag wordt doorgewerkt om de achterstand in het aantal onbezorgde pakketten in te lopen. Die achterstand wordt geschat op zeker 90.000 pakketjes.

Vergoeding

In het akkoord is afgesproken dat bij gemiddeld 145 tot 155 geplande stops per dag een vergoeding betaald wordt van 1000 euro per week. Indien er sprake is van een route onder het gemiddelde van 145 stops, zal er 'maatwerk plaatsvinden'.

Daarnaast wordt een commissie geïnstalleerd uit een afvaardiging van de zelfstandige pakketbezorgers, drie vertegenwoordigers van PostNL en een onafhankelijke voorzitter. Bezorgers kunnen daar terecht wanneer zij zich bij beëindiging van hun contract onheus behandeld voelen.

Voorts is in het akkoord opgenomen dat de actievoerende pakketbezorgers geen hinder zullen ondervinden van het feit dat zij actie hebben gevoerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl