NOS NieuwsAangepast

Second Love-reclames mogen

De jongerenafdeling van de SGP krijgt zijn zin niet: de Stichting Reclame Code neemt hun klacht over de datingsite Second Love niet in behandeling. De stichting heeft dat aan SGP-jongeren en Second Love geschreven.

De SGP-jongeren vinden spotjes die getrouwde mensen oproepen om vreemd te gaan, in strijd met de wet en de goede zeden. De Reclame Code is het daar niet mee eens. Het staat Second Love vrij te adverteren voor zijn dienstverlening. De reclame-uiting is niet in strijd met het Burgerlijk Wetboek, vindt de stichting.

De jongerenclub betreurt de beslissing. "Wanneer zelfs het stoken in goede huwelijken niet meer in strijd is met de goede smaak en het fatsoen, wat dan nog wel?", zegt voorzitter Martin de Jong.

Laatste woord

Second Love voelt zich "gesterkt dat onze mening eerst door staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid nu indirect ondersteuning krijgt van de Reclame Code Commissie". Van Rijn had op Kamervragen van de SGP geantwoord dat relaties tot het privédomein behoren en dat mensen zelf moeten bepalen hoe ze hun relaties invullen.

De SGP-jongeren laten het er niet bij zitten. "We hebben veel steunbetuigingen ontvangen, ook van mensen die zeiden het doorgaans totaal niet met SGP-jongeren eens te zijn", zegt De Jong. "Ook uit polls op internet blijkt dat een meerderheid van de Nederlanders deze reclame veel te ver vindt gaan. Het zou mooi zijn als er in de maatschappij nu een tegenbeweging ontstaat. Wat ons betreft is het laatste woord hier nog niet over gezegd."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl