NOS NieuwsAangepast

Vrijspraak en cel voor zuurmoorden

De rechtbank in Maastricht heeft in de zaak van de zoutzuurmoorden straffen uitgedeeld tot 15 jaar cel. Drie leden van de familie L. uit Sittard zijn veroordeeld voor betrokkenheid bij de dood van twee Irakezen. De vader en dochter werden vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs.

Moeder Els heeft beide moorden bekend en zoon Maurice bekende de eerste uit moord uit 2009. Els L. heeft een celstraf gekregen van 15 jaar, conform de eis van het OM. Maurice kreeg 13 jaar cel. Tegen hem was 18 jaar geëist. Een tweede zoon, Michel, kreeg een lagere straf. Hij hielp de lichamen weg te werken.

Mes en pikhouweel

De familie heeft de twee slachtoffers omgebracht in 2009 en 2011. De 24-jarige Alan Gergeri werd gedood met een mes en een pikhouweel en de 29-jarige Mohammed Al Jader werd doodgeschoten. De lichamen werden in een vat met zoutzuur en zwavelzuur gestopt en de overgebleven resten werden later door het riool gespoeld.

Michel L. en een vriend, Ronald van K., hebben geholpen om de lichamen op te lossen. Zij roerden in de ton met zoutzuur en hielpen mee met het weggooien van de resten. Michel L. is veroordeeld tot 26 maanden cel en Van K. tot 30 maanden.

Jarenlang misbruikt

Maurice L. heeft gezegd dat hij jarenlang misbruikt werd door Gergeri. Dat zou de reden zijn geweest voor die moord. Al Jader zou zijn vermoord vanwege een zakelijk conflict.

Dat vader en dochter zijn vrijgesproken terwijl er hoge celstraffen waren geëist, heeft te maken met de verklaringen van Ronald van K. De rechter noemde die verklaringen niet geloofwaardig en niet betrouwbaar genoeg om hen te kunnen betichten van medeplichtigheid.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl