Deelraad A'dam herdenkt Mandela

 »
  Gemeente Amsterdam

Tijdens de deelraadsvergadering in Amsterdam-Zuidoost is gisteravond abusievelijk stilgestaan bij het overlijden van Nelson Mandela. De griffier meldde het overlijden van Mandela aan de voorzitter, die daarop besloot om een minuut stilte in acht te nemen.

De griffier hoorde van een deelraadslid dat Mandela was overleden. Hij keek daarna op Twitter om te controleren of het nieuws klopte. "Ik vond tientallen berichten die het nieuws leken te bevestigen. Inclusief uitdrukkingen als 'breaking news' en 'it's official'", zegt de griffier in het Parool.

Pas na de minuut stilte twijfelden raadsleden over het bericht. "Het blijkt maar weer hoe voorzichtig je moet zijn met berichten op internet", aldus de griffier.

Nelson Mandela ligt sinds 8 juni met een longontsteking in een ziekenhuis in Pretoria. Zijn gezondheidstoestand wordt kritiek genoemd.

Deel deze pagina

Video

Deelraad A'dam herdacht Mandela al

Terwijl veel mensen zich afvragen hoe het gaat met de gezondheid van Nelson Mandela, werd hij gisteravond per ongeluk al herdacht.... Tijdens de deelraadsvergadering van Amsterdam-Zuidoost kregen de leden te horen dat Mandela was overleden.

Video en Audio

Meer video en audio