Deelraad A'dam herdenkt Mandela

 »
  Gemeente Amsterdam

Tijdens de deelraadsvergadering in Amsterdam-Zuidoost is gisteravond abusievelijk stilgestaan bij het overlijden van Nelson Mandela. De griffier meldde het overlijden van Mandela aan de voorzitter, die daarop besloot om een minuut stilte in acht te nemen.

De griffier hoorde van een deelraadslid dat Mandela was overleden. Hij keek daarna op Twitter om te controleren of het nieuws klopte. "Ik vond tientallen berichten die het nieuws leken te bevestigen. Inclusief uitdrukkingen als 'breaking news' en 'it's official'", zegt de griffier in het Parool.

Pas na de minuut stilte twijfelden raadsleden over het bericht. "Het blijkt maar weer hoe voorzichtig je moet zijn met berichten op internet", aldus de griffier.

Nelson Mandela ligt sinds 8 juni met een longontsteking in een ziekenhuis in Pretoria. Zijn gezondheidstoestand wordt kritiek genoemd.

Deel deze pagina

Video

Deelraad A'dam herdacht Mandela al

Terwijl veel mensen zich afvragen hoe het gaat met de gezondheid van Nelson Mandela, werd hij gisteravond per ongeluk al herdacht.... Tijdens de deelraadsvergadering van Amsterdam-Zuidoost kregen de leden te horen dat Mandela was overleden.

Video en Audio

  • » "Mensen komen in shock de grens over" Video Correspondent Lucas Waagmeester staat aan de Turkse-Syrische grens waar duizenden Syrische...19 sep 2014, 243 keer afgespeeld
  • » Maskers tegen smog op Sumatra Video Hevige smog op het eiland Sumatra in IndonesiĆ«. Oorzaak is het afbranden van palmolieplantages, en...19 sep 2014, 12 keer afgespeeld
  • » "Wij zijn heel anders dan de Schotten" Video Veel Catalanen willen net als de Schotten naar de stembus om te beslissen over onafhankelijkheid,...19 sep 2014, 18 keer afgespeeld

Meer video en audio