NOS NieuwsAangepast

Pakketbezorgers PostNL staken

Zo'n 100 pakketbezorgers van PostNL staken. Het zijn zelfstandigen met een eigen busje die vooral in en om Amsterdam pakketten leveren. De chauffeurs zijn het niet eens met de lagere tarieven van PostNL voor de pakketbezorging.

Volgens PostNL is een lager tarief nodig, omdat steeds meer mensen via internet pakketjes bestellen. Een woordvoerder van het bedrijf zegt dat chauffeurs nog steeds een prijs wordt geboden waarmee ze een goede omzet kunnen maken.

Gisteren legden zo'n 80 chauffeurs van een distributiecentrum in Amsterdam het werk neer. Vandaag is die staking uitgebreid naar centra in Katwijk en Amsterdam-Noord.

Vertraging

Gisteren bleven er in Amsterdam al zo'n 20.000 pakketten liggen. Hoeveel er daar vandaag nog bij komen, kon PostNL niet zeggen. "Mensen in de regio Amsterdam, Haarlem en Leiden moeten er rekening mee houden dat pakketjes de komende dagen met vertraging aankomen", aldus een woordvoerder.

Vanmiddag zijn er gesprekken met de chauffeurs en de vakbonden. Volgens PostNL is het belangrijk voor de chauffeurs en voor de klanten dat de staking zo snel mogelijk stopt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl