NOS WielrennenAangepast

Rasmussen verliest beroepszaak

Rabobank Wielerploegen heeft Michael Rasmussen in 2007 terecht ontslagen. Dat bepaalde het gerechtshof van Arnhem in hoger beroep.

De Deen werd in de Tour van 2007 als geletruidrager door de ploeg uit de Tour gehaald, omdat hij had gelogen over zijn 'whereabouts'.

In 2008 vond de rechter in Utrecht dat er onvoldoende grond was voor ontslag op staande voet. Hij wees Rasmussen een schadevergoeding van 715.000 euro toe. Beide partijen gingen in beroep, waarna Rabobank aannemelijk moest maken dat het pas in de slotweek van de Tour wist van het bedrog. Volgens Rasmussen was de ploegleiding al eerder op de hoogte.

Claim Rasmussen houdt geen stand

Rasmussen eiste in hoger beroep een vergoeding van 5,6 miljoen euro, maar moet nu de eerder toegekende vergoeding bijna in zijn geheel terugbetalen.

In de aanloop naar de Tour van 2007 had Rasmussen aangegeven dat hij in Mexico aan het trainen was, terwijl hij zich in werkelijkheid bevond in de Italiaanse Dolomieten. Daardoor ontliep hij out-of-competition dopingcontroles.

Rasmussens claim dat de ploegleiding al eerder dan tijdens de laatste Tour-week van die onregelmatigheden op de hoogte was, hield geen stand. Onder anderen oud-ploegleider Erik Breukink en voormalig teambaas Theo de Rooij hielden vol niet van het bedrog te hebben geweten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl