Koorddanser over Grand Canyon

Het lukte Nik Wallenda om de Grand Canyon zonder bescherming over te steken»
Het lukte Nik Wallenda om de Grand Canyon zonder bescherming over te steken NOS

Het is de Amerikaanse koorddanser Nik Wallenda gelukt om een stuk van de Grand Canyon zonder bescherming over te steken. Hij deed er bijna 23 minuten over om ruim 400 meter af te leggen. Hij liep 457 meter boven een rivier over een kabel van 5 centimeter dik.

Zijn actie werd semi-live uitgezonden door Discovery Channel. De act werd met een vertraging van enkele seconden uitgezonden, om te voorkomen dat kijkers geconfronteerd zouden worden met een dodelijke val.

Niagara Falls

De 34-jarige Wallenda zei dat hij zich als tiener al afvroeg hoe het zou zijn om de Grand Canyon over te steken. Eerder dit jaar stak hij een drukke snelweg in Florida over en vorig jaar bedwong hij de Niagara Falls.

Nik Wallenda komt uit een beroemde circusfamilie. De Wallenda´s zijn al vele jaren wereldberoemd om hun acts waarbij ze zonder bescherming over een koord lopen. Dat ging niet altijd goed. Zijn opa, Karl, kwam in de jaren 70 om het leven bij een optreden.

Deel deze pagina

Video

"Oh my god, I can finally breathe again"

Koorddanser Nik Wallenda is succesvol de Grand Canyon overgestoken, op een koord en zonder hulpmiddelen. Tijdens de recordpoging... had Wallenda veel last van zijwind en prevelde hij menig schietgebed. Zijn vrouw en kinderen hielden hun adem in. De poging werd semi-live uitgezonden door Discovery Channel, waar Wallenda ook een eigen televisie-programma heeft.

Video en Audio

  • » Recordaantal bezoekers voor Sail in Kampen Video Een recordaantal bezoekers voor het paasevenement Sail in Kampen. Ongeveer 70.000 mensen kwamen...19 apr 2014, 4516 keer afgespeeld
  • » Boko Haram eist bomaanslag op Video De islamitische terreurbeweging Boko Haram heeft de bomaanslag op een busstation in de Nigeriaanse...19 apr 2014, 821 keer afgespeeld
  • » Pasen in Zwolle kleurt blauw Video Zwolle beleeft een bijzondere Pasen, want PEC Zwolle speelt de bekerfinale, tegen Ajax, in...19 apr 2014, 2468 keer afgespeeld

Meer video en audio