NOS NieuwsAangepast

Minder bezoekers klassiek festival

In Den Haag hebben ruim 36.000 mensen een bezoek gebracht aan het Festival Classique. Dat zijn er minder dan vorig jaar. Toen bezochten ruim 42.000 bezoekers het klassieke muziekfestival.

Volgens de organisatie ligt het lagere aantal bezoekers vooral aan het onstuimige weer van de afgelopen dagen. Door de regen en stevige wind trok het populaire Hofvijverconcert minder bezoekers. Dit jaar was dat een concert van het Residentie Orkest onder leiding van de Britse dirigent Rumon Gamba.

Hoogtepunten

Andere hoogtepunten zoals de kinderconcerten en de thuisbezorg-concerten waren uitverkocht. Bij een thuisbezorg-concert konden mensen een duo-voorstelling van een fluitist en een cellist voor tijdens een maaltijd bestellen. De organisatie van het Festival Classique wil deze concerten volgend jaar uitbreiden.

Het festival brengt verder klassieke muziekconcerten, workshops en voorstellingen op meerdere locaties in de stad. Het evenement duurde dit jaar voor het eerst tien dagen, van 14 tot en met zondag 23 juni.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl