NOS WielrennenAangepast

Gesink kneust rib bij valpartij NK

Robert Gesink heeft een week voor de Tour de France een rib gekneusd.

De renner van Blanco Pro Cycling kwam bij de NK wielrennen al in de geneutraliseerde zone ten val, precies op zijn ribben.

"Ik viel op een wiel bij iemand, net met mijn ribben", zegt Gesink tegen de NOS. "Dat is natuurlijk mooi waardeloos. Ik had de hele tijd een beetje last omdat je geen lucht krijgt met gekneusde ribben. Het voelt niet goed, zeg maar."

"Zal wel bijtrekken"

De renner van Blanco kreeg even verzorging waarna hij zijn weg, op het oog zonder veel schade, vervolgde. Hij haalde de finish echter niet. "Ik weet niet wat dit betekent voor de komende tijd, maar ik zal niet lekker slapen."

"Op de lange termijn denk ik wel dat het elke dag wat minder wordt. Ik weet niet hoe lang hiervoor staat, maar het zal wel bijtrekken. Toch? Ik kan er ook niks aan doen."

"Helaas zitten er blijkbaar nogal wat tegenslagen in voor mij dit jaar. Mijn laatste valpartij is echter dik een jaar geleden. Dus wat dat betreft doe ik het best netjes."

"Ik ga op een hele andere manier naar de Tour dan de andere jaren. Ik ga proberen ritten te winnen en dat is heel wat anders dan als klassementsman alle dagen van voren moeten zitten en proberen geen tijd te verliezen. Dit zal ook wel weer bijtrekken."

Ook Mollema finisht niet

Gesink ploeggenoot Bauke Mollema, de kopman van Blanco voor de Tour, kwam ook niet over de meet. Hij hield het een kilometer of vijftig voor de streep voor gezien. De Groninger stelde dat zijn uitvallen niet is ingegeven door grote problemen.

"Ik ben gewoon nog niet helemaal hersteld van de Ronde van Zwitserland", zei hij. "Normaal voel je je iedere dag weer een beetje beter. Maar ik had vandaag geen goede benen. In de aanloop naar de Ronde van Frankrijk wilde ik gewoon geen risico nemen."

Mollema benadrukte dat hij zich geen zorgen maakt. "We reden vandaag op een heel ander parcours. Het was heel explosief. Dit maak je niet mee in de Tour. Ik ga met vertrouwen naar Frankrijk."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl