NOS WielrennenAangepast

Hoogerland huilt van geluk na titel

Wielrenner Johnny Hoogerland huilde zondag tranen van geluk na zijn geslaagde greep naar de nationale titel op de weg.

"Alle ellende kwam er even uit", liet hij weten aan de NOS. Daarmee doelde hij op twee jaar met veel blessureleed.

"Maar ik ben er weer. Ik kom misschien wel sterker dan ooit terug. Ik ga gewoon met de rood-witte-blauwe trui naar de Ronde van Frankrijk. Dit is een kleine droom."

Hoogerland reed aanvankelijk samen met Sebastian Langeveld en Bram Tankink naar de finish. "Ik dacht dat ik de minste was", zei hij. "Maar eerst ging Bram er af en toen loste Sebastian. Toen ben ik voluit richting de finish gereden. Ja, en dan staat Gerda (Hoogerlands vriendin, red.) daar en dan komen toch even alle emoties los."

Ook ploegleiding jubelt mee

Michel Cornelisse, de joviale Amsterdammer, had een brok in zijn keel. Aart Vierhouten, zijn collega-ploegleider, stond naar eigen zeggen "helemaal te shaken". De overwinning van Hoogerland was ook voor de ploegleiding van Vacansoleil-DCM een emotioneel moment.

"We waren gewoon de beste ploeg in koers", concludeerde Cornelisse. "We hebben de wedstrijd gemaakt en zaten altijd met de juiste mannen mee."

En Vierhouten, lang ook zakenbehartiger van de Zeeuw, die erbij was toen Hoogerland in het vroege voorjaar na een ongeval in een Spaans ziekenhuis lag: "Johnny heeft een heel lange weg afgelegd. Nu wordt hij misschien weer de killer die hij ooit bij de amateurs was."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl