NOS NieuwsAangepast

Kerry voert druk op Rusland op

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry voert de druk op Rusland verder op, om deel te nemen aan een internationale conferentie over Syrië. Daar zouden afspraken moeten worden gemaakt over de vorming van een overgangsregering. Rusland is de belangrijkste bondgenoot van het regime van de Syrische president Assad.

Kerry deed dat in Doha, de hoofdstad van Qatar, waar de Syrië-contactgroep bijeen is. Het is een verzameling van Westerse en Arabische landen die tegen het regime van Assad zijn. Zij willen de steun aan de opstandelingen in Syrië coördineren om zo het regime van Assad omver te werpen.

De Amerikaanse minister zei dat er diplomaten klaar staan om naar Genève te vliegen om daar het gesprek aan te gaan met de Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov.

Wapens

Eerder liet Obama al weten dat zijn land wapens gaat leveren aan de rebellen in Syrië. Persbureau Reuters meldt op basis van twee anonieme bronnen dat Saudi-Arabië meer geavanceerde wapens aan opstandelingen in Syrië levert.

Aan de bijeenkomst van de Syrië-contactgroep doen behalve de VS ook Frankrijk, Turkije, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Italië, Egypte, Saudi-Arabië, Jordanië, Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten mee.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl