NOS NieuwsAangepast

Brand in sportschool IJsselstein

In een fitnesscentrum in IJsselstein woedt al urenlang een moeilijk te blussen brand. De brandweer probeert het vuur al sinds 9.30 uur vanmorgen onder controle te krijgen, maar omdat de brand tussen twee verdiepingen woedt, is die lastig te bereiken. Er zijn geen gewonden gevallen.

De brandweer heeft in de loop van vanmiddag besloten om brandweerpersoneel uit het pand te halen en laat de brand gecontroleerd uitbranden. "Wij kunnen de veiligheid van ons personeel binnen niet garanderen, dus we gaan alleen van buitenaf blussen". De kans dat de brand zich verspreid naar andere delen van het pand is groot.

De brandweer riep eerder de hulp in van rietdekkers. Zij hebben specialistische kennis op het gebied van dit type brandbestrijding.

Bruine rook

De brand laaide steeds op als er een stuk vloer werd opengemaakt. Ook de rietdekkers lukt het niet om de brand te bereiken. De brand woedt in het gedeelte van de sportschool waar een sauna zit. Andere bedrijven in het complex van zo'n 30 bij 100 meter zijn ontruimd. RTV 9, de lokale omroep voor Lopik, IJsselstein en Nieuwegein, is er ook gevestigd en kan door de brand niet uitzenden.

Uit het pand komt al de hele dag bruine rook. Volgens de brandweer komt dat door de verbranding van isolatiemateriaal tussen de twee verdiepingen. De geur is tot aan de A12 te ruiken. Bewoners van de wijk IJsselveld wordt aangeraden om deuren en ramen gesloten te houden in verband met de rook en de geur die bij de brand vrijkomt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl