NOS NieuwsAangepast

Gedragscode VVD pas later

VVD-partijvoorzitter Korthals kan de gedragscode die hij wil doorvoeren voor vertegenwoordigers van zijn partij, niet afdwingen voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Dat bevestigt het partijbureau van de VVD.

Op het congres in mei heeft Korthals wel steun gekregen voor zijn plan om alle VVD'ers een handtekening te laten zetten onder een aantal vuistregels, maar pas bij de kandidaatstelling voor de Europese verkiezingen is het partijbestuur in de positie om dat daadwerkelijk voor elkaar te krijgen.

Jos van Rey

Voor de gemeenteraadsverkiezingen geldt dat de lokale afdelingen over de kandidaten gaan, met of zonder integriteitsverklaring.

Veel enthousiasme over de verplichte handtekening is er overigens bepaald niet: het meest positieve geluid is "dan heb je iets in handen om mensen op aan te spreken", de meeste VVD'ers vinden het niet heel nuttig en vooral voor de bühne.

Aanleiding voor de nieuwe gedragscode is onder meer de kwestie rond de Limburgse politicus Jos van Rey, die door de VVD-afdeling in Roermond op de lijst werd gezet als lijstduwer voor de gemeenteraadsverkiezingen. Tegen Van Rey loopt een strafrechtelijk onderzoek naar corruptie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl