KNMI: extreem weer in oosten

Bliksem in Posterholt, Limburg»
Bliksem in Posterholt, Limburg A Everstijn / NOS Ooggetuige

Het KNMI heeft voor twee provincies een waarschuwing voor extreem weer afgegeven. Code oranje geldt voor Overijssel en Drenthe. Voor Gelderland is de waarschuwing na bijna twee uur ingetrokken.

Het weerinstituut zegt dat er de komende uren rekening moet worden gehouden met zware regen- en onweersbuien. Plaatselijk kan er veel neerslag vallen. De zware buien trekken langzaam naar het noordwesten en noorden van het land.

De ANWB waarschuwt dat de regen ook voor verkeersproblemen kan zorgen; vooral in het oosten. Volgens weerman Marco Verhoef zal de regen in midden-Nederland niet direct leiden tot grote overlast "maar het is voor het verkeer tijdens de avondspits wel lastig".

Wateroverlast

Op veel plaatsen in het oosten van het land staan veel straten blank door de zware regenbuien. In Enschede kunnen de riolen al het regenwater niet aan. Ook in Deventer, Twello en Wilp melden mensen dat de straten onder water staan.

In Twello is een klaslokaal onder water komen te staan. De brandweer in Gelderland zegt dat het water op verschillende plaatsen in huizen en winkels is binnengestroomd. Binnen drie kwartier kwamen er 45 meldingen bij de brandweer binnen van wateroverlast.

Door blikseminslag is in het Gelderse plaatsje Emst een woning afgebrand. In Olst (Overijssel) vloog een rieten dak in brand na een blikseminslag.

Deel deze pagina

Video

  • video Marco Verhoef: hou rekening met forse buien Het KNMI heeft vanmiddag voor drie provincies een waarschuwing voor extreem weer afgegeven. Weerman Marco... Verhoef vertelt waar de meeste overlast wordt verwacht.
  • video Overlast door zware regenbuien Een deel van Nederland kampt met flinke overlast door zware regen- en onweersbuien. Voor Overijssel,... Gelderland en Drenthe had het KNMI een waarschuwing voor extreem weer afgegeven, maar die is inmiddels ingetrokken.

Audio

  • Marco Verhoef: de warme lucht had even een duwtje nodig NOS-weerman Marco Verhoef schetst de weersituatie in het land en de voorspellingen voor de komende tijd.

Video en Audio

Meer video en audio