NOS NieuwsAangepast

Van der Heyde naar Nieuwsuur

Dominique van der Heyde volgt Ferry Mingelen op als politiek duider van Nieuwsuur, het gezamenlijke nieuws- en actualiteitenprogramma van de NOS en NTR. Ze begint op 1 januari 2014.

Van der Heyde studeerde politicologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. In 1996 begon zij bij het NOS Journaal, waar ze een aantal jaren op de buitenlandredactie werkte. Daarna werd zij verslaggever en in 2002 stapte zij over naar de Haagse redactie van de NOS. Sinds september 2009 is zij politiek duider van het NOS Journaal.

Voor de toelichting en uitleg van het parlementaire nieuws in het Journaal gaat de NOS op zoek naar een opvolger voor Van der Heyde.

Waardige opvolger

Dominique van der Heyde (48) is verheugd over haar nieuwe functie. "Nieuwsuur is een fantastisch journalistiek programma met zeer veel ruimte voor politiek. In het NOS Journaal moet ik me beperken tot commentaar van hooguit twee minuten, alles moet kort en krachtig. Nieuwsuur leent zich voor uitgebreid verslag en duiding, daar zal ik dus veel meer in kwijt kunnen."

Joost Oranje, hoofdredacteur van Nieuwsuur, kijkt uit naar de komst van Van der Heyde. "Met Ferry Mingelen nemen we straks in januari afscheid van een markant en buitengewoon kundig politiek commentator; met Dominique verwelkomen we een waardige opvolger. " Van der Heyde heeft volgens hem "ervaring en gezag opgebouwd en kan de kijker prettig bijlichten".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl