NOS NieuwsAangepast

Opstootje bij Ibn Ghaldoun

Bij de Ibn Ghaldounschool in Rotterdam is opschudding ontstaan. Cameramensen die verslag wilden doen van een actie tegen de school werden aangevallen door een leerling.

Actievoerders hingen vanochtend kettingsloten om de hekken van de islamitische school, die in opspraak is geraakt door de diefstal van 27 eindexamens. Het zijn aanhangers van de groep Identitair Verzet, die zich naar eigen zeggen inzet voor behoud van de Nederlandse identiteit.

Actievoerders

De actievoerders eisen onmiddellijke sluiting van de school. "Wij doen wat de politiek zou moeten doen", staat op een spandoek. De school liet de sloten verwijderen, zodat leerlingen naar binnen konden.

Volgens lokale verslaggevers reageerden sommige leerlingen agressief op de actie en keerden ze zich tegen de aanwezige media. Eén scholier sloeg en schopte cameramensen van SBS en RTL.

Het bestuur van Ibn Ghaldoun betreurt het incident en zegt "passende maatregelen" te nemen tegen de betrokken leerlingen. De politie heeft de jongen van 17 opgepakt die de cameramensen schopte en sloeg. Hij is geen eindexamenleerling.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl