NOS NieuwsAangepast

20 leerlingen Ghaldoun biechten op

Twintig leerlingen van de Rotterdamse school Ibn Ghaldoun hebben toegegeven dat ze gebruik hebben gemaakt van gestolen eindexamens. Dat heeft de advocaat van de Onderwijsinspectie gezegd bij het kort geding dat leerlingen van Ibn Ghaldoun hebben aangespannen.

Vanochtend maakten de verenigde schoolbesturen in Rotterdam al bekend dat vijf eindexamenleerlingen van andere Rotterdamse scholen gebruik hebben gemaakt van de zogeheten inkeerregeling. Leerlingen in heel Nederland konden zich tot afgelopen vrijdag 18.00 uur melden bij hun school.

Kort geding

De advocaat van de Onderwijsinspectie zegt dat de voorkennis van examens niet heeft geleid tot "substantieel betere resultaten". Er waren slechts een paar uitschieters, zei de advocaat bij het kort geding.

Drie leerlingen van de Ibn Ghaldounschool hebben het kort geding tegen de Onderwijsinspectie aangespannen. Ze willen dat hun examen alsnog wordt goedgekeurd omdat ze niets met de fraude te maken hebben. Als de rechter de leerlingen gelijk geeft, dan worden alleen hun examens geldig verklaard.

De rechter doet rond 18.15 uur uitspraak in het kort geding.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl