NOS NieuwsAangepast

Woensdag hittestress in het oosten

Weerplaza waarschuwt voor extreme hitte op woensdag die kan leiden tot hittestress. Bij hittestress kan de lichaamstemperatuur stijgen naar gevaarlijke waarden. Vooral ouderen en mensen met actief werk moeten volgens het weerbureau oppassen.

Op woensdag wordt het in het oosten en noordoosten 28 tot 35 graden. De gevoelstemperatuur stijgt volgens Weerplaza naar "de extreme waarde van 38 graden".

Flink benauwd

De tropische warmte komt vanuit Noord-Afrika en Spanje. Vanmiddag kan het in Maastricht al zo'n 30 graden worden. Morgen wordt het ook in de rest van het land tot boven de 30 graden, plaatselijk 34 graden.

Weerplaza verwacht voor morgen nog geen hittestress, omdat de luchtvochtigheid dan nog vrij laag is. Vanaf woensdag wordt de lucht vochtiger en daardoor wordt het ook flink benauwd.

Onweer

Woensdag aan het einde van de dag worden zware buien met onweer verwacht. Mogelijk worden die zelfs zeer zwaar, vanwege de extreem hoge temperaturen. Weerplaza denkt dat de buien mogelijk pas in de nacht van woensdag op donderdag Nederland bereiken. In dat geval wordt de kans op zware buien een stuk kleiner.

Na woensdag wordt het weer wat koeler. Donderdag wordt het zo'n 25 graden en vrijdag daalt de temperatuur naar 20 graden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl