NOS NieuwsAangepast

PVV tegen extra kans Ibn Ghaldoun

De PVV vindt de frauderegeling op de Ibn Ghaldounschool in Rotterdam niet eerlijk ten opzichte van andere leerlingen in Nederland. Tweede Kamerlid Harm Beertema vindt dat gezakte leerlingen geen derde kans verdienen.

Op de Ibn Ghaldounschool moeten alle leerlingen de examens opnieuw doen, inclusief de leerlingen die een onvoldoende haalden. Wie dan zakt, heeft recht op nog een herexamen. Beertema vindt dat oneerlijk.

"In de rest van het land zijn de gezakte leerlingen gewoon gezakt. Dat is niet alleen in Friesland, maar ook in de school die een straat verder ligt dan het Ibn Ghaldoun. Dat wordt door leerlingen en hun ouders als behoorlijk onrechtvaardig gezien", zegt Beertema.

Geldig verklaren

Beertema heeft vragen gesteld aan staatssecretaris Dekker van Onderwijs. Het PVV-Kamerlid wil weten of het niet beter is om de examens van de leerlingen die gezakt zijn, alsnog geldig te laten verklaren. Volgens Beertema gaat het in dit geval om leerlingen die duidelijk niet gefraudeerd hebben, omdat ze zijn gezakt.

Als dat niet kan, lijkt het Beertema beter om alle leerlingen in Nederland die gezakt zijn, het examen over te laten doen. Zo krijgen alle leerlingen dezelfde kansen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl