NOS NieuwsAangepast

Gewonden bij Harley-feest Rome

Bij een motorfeest van Harley Davidson in Rome zijn acht mensen gewond geraakt. De gewonden vielen tijdens een motoroptocht op de ringweg rond de Italiaanse hoofdstad. Een meisje van 23 is er ernstig aan toe.

Het ongeluk gebeurde vermoedelijk nadat een automobilist tussen de motorrijders van rijstrook was gewisseld. Daardoor ging een van de bestuurders onderuit. Als gevolg van de valpartij remde een tweede automobilist af en kwamen nog eens zeker zes Harleys ten val.

Helikopter

Aan de parade op de ringweg deden duizenden motoren mee, die zich in groepen van 500 richting de binnenstad van Rome verplaatsten. De ambulancediensten zetten een helikopter in om te gewonden naar ziekenhuizen te brengen. Het verkeer op de ringweg werd lange tijd stilgelegd.

Motorfabrikant Harley Davidson, die het feest in Rome organiseerde, reageert voorlopig niet op de toedracht van het ongeval. "Onze informatie is dat het inderdaad een ongeluk met Harley-rijders betreft, maar dat het niets met de officiële activiteiten te maken heeft", aldus een woordvoerder.

Zegen paus

In totaal doen zo'n 30.000 motoren mee aan het feest ter gelegenheid van het 110-jarig bestaan van Harley Davidson. Morgen zal paus Franciscus 1100 Harleys en hun bezitters zegenen tijdens de zondagsdienst op het Sint-Pietersplein.

Bij het motorfeest zijn ook honderden Nederlanders aanwezig. Voor zover bekend waren zij niet bij het ongeluk op de ringweg betrokken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl