NOS NieuwsAangepast

Déjà-vu voor leerlingen Ghaldoun

Door verslaggever Pauline Broekema

Weinig weekend voor de 143 leerlingen van de Ibn Ghaldoun Scholengemeenschap in Rotterdam. Het is alsof ze van voren af aan beginnen.

Fahd moet zijn eindexamen havo opnieuw doen. "Natuurlijk zie ik er tegenop", zegt hij. "Ik krijg er hoofdpijn van." Hij zou volgende week naar Frankrijk gaan en daarna naar Marokko. Helaas geen vakantie, maar studeren.

Goed slapen, goed eten

Ook Chemseddine en Melik Suayb doen havo. Ze proberen weer in het vertrouwde patroon te komen. Goed slapen, goed eten. Concentreren en leren. 's Avonds kijken ze met vrienden een film om te ontspannen en met dezelfde vrienden gaan ze de volgende dag studeren in de bibliotheek.

De 19-jarige Melik Suayb deed eerder het vmbo. Hij gaat een hbo-opleiding European Studies doen. "Ik ben zelfs nog even bang geweest dat die inschrijving in gevaar zou komen." Maar daar is geen sprake van.

Hogere cijfers

Ook Chemseddine, die International Business School gaat doen, probeert de draad weer op te pakken. Allebei willen ze van de nood een deugd maken. Ze waren waarschijnlijk goed geslaagd en nu gaan ze voor nog hogere cijfers.

De scholengemeenschap, zeggen ze allebei, moet absoluut blijven. Er werken behulpzame docenten die bereid zijn een stapje extra te doen. Over de directeur zijn ze zeer te spreken. "Leerlingen voelen zich er echt thuis", zegt Melik Suayb.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl