Bah uitgezet en weer terug

Justitie heeft vandaag geprobeerd om de uitgeprocedeerde asielzoeker Bah uit te zetten naar Guinee. Hij is op het vliegtuig gezet en zou via Parijs naar Guinee vliegen. Maar in Frankrijk is hij weer teruggestuurd naar Nederland.

Bah had een overstap in Parijs. Eenmaal in het vliegtuig dat hem naar Guinee zou brengen, schopte hij volgens het ministerie van Justitie zoveel stennis dat de piloot hem niet wilde meenemen. Naar verwachting landt hij om 19.15 uur in Nederland.

Volgens het ministerie komt Bah na aankomst in Nederland weer in vreemdelingenbewaring terecht. "De komende dagen gebruiken we om te kijken of hij opnieuw kan worden uitgezet."

Aangifte mishandeling

Half mei vertelde Bah in een interview aan Nieuwsuur dat hij verwondingen had opgelopen door hardhandig optreden van bewakers in het detentiecentrum in Rotterdam. De vertrouwensarts van Bah deed vervolgens aangifte van mishandeling.

Volgens staatssecretaris Teeven is de man niet mishandeld. Hij schreef aan de Tweede Kamer dat Bah wel "onder licht verzet" naar een cel is gebracht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl