NOS NieuwsAangepast

"Vriend Gillard is kapper dus homo"

In Australië is een diskjockey ontslagen omdat hij in een interview op de radio aan premier Gillard vroeg of haar vriend homo is. Dj Howard Sattler impliceerde dat de man met wie Gillard al zeven jaar samen is, Tim Mathieson, wel homo moet zijn omdat hij kapper is. Gillard noemt dat een absurde generalisatie.

Sattler was gisteren al op non-actief gezet en is nu zijn baan definitief kwijt. Het radiostation waar hij voor werkte zegt dat de vragen die hij stelde respectloos waren en politiek gezien niet relevant.

Vernederend

Eerder deze week was er ook al ophef rond Gillard nadat er door een oppositiepartij toespelingen over haar lichaam waren gemaakt. Op een menu bij een diner van de partij stond: "Gillard kwartel" met "kleine borsten, dikke dijen en een grote rode doos".

De Australische Commissaris voor Sekse Discriminatie Elizabeth Broderick zegt in een reactie dat veel vrouwen in het openbaar bestuur te maken hebben met "vernederend gedrag en seksistische vragen".

Gillard heeft gezegd dat ze hoopt dat vrouwen in overheidsdienst of in de politiek dit soort vragen niet krijgen voorgelegd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl