NOS NieuwsAangepast

Meerdere bosbranden in Colorado

In de Amerikaanse staat Colorado woeden verscheidene grote bosbranden. Door het vuur zijn al meer dan negentig huizen vernietigd. Duizenden mensen zijn op de vlucht geslagen.

De brandweer kan de vele branden nauwelijks aan. Het leger heeft daarom vrachtvliegtuigen ingezet om de brandweerlieden te helpen.

In het midden van de staat, net ten noorden van de stad Colorado Springs, zijn meer dan 9000 mensen geëvacueerd. De brand heeft een gebied van bijna 3500 hectare verwoest. Volgens de autoriteiten zijn er geen mensen omgekomen of gewond geraakt. Er wordt wel een persoon vermist.

Denver

Een brand in het zuiden van de staat heeft twintig huizen vernield en woedt vlak bij één van de hoogste hangbruggen ter wereld, de Royal Gorge Bridge. Ongeveer 250 bewoners en bijna duizend gedetineerden van een nabijgelegen gevangenis zijn geëvacueerd.

Zelfs in de hoofdstad Denver blijven de branden niet onopgemerkt. De zon is nauwelijks te zien door de dikke smog die de stad binnendrijft.

Smokejumper

Het is al tijden erg droog in Colorado. Precies een jaar geleden werd de staat ook geteisterd door bosbranden. Toen kwamen twee mensen om het leven en werden meer dan 300 huizen verwoest.

Ook in de staten New Mexico, Oregon en Californië woeden bosbranden. In Californië kwam eerder deze week een 'smokejumper' om het leven. Dat is een brandweerman die met een parachute in een bosbrand wordt gedropt om op lastige plekken het vuur te bestrijden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl