NOS NieuwsAangepast

Nieuwe treinroute naar Duitsland

Tussen Arnhem en de Duitse grensplaats Emmerich gaat een rechtstreekse trein rijden. Staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en de minister van Verkeer van de deelstaat Noordrijn-Westfalen hebben daarover afspraken gemaakt.

Vanaf 2017 gaat één keer per uur een stoptrein rijden van Arnhem naar Düsseldorf, met tussenstops in Zevenaar, Emmerich, Oberhausen en Duisburg. Verwacht wordt dat dagelijks 2000 mensen gebruik zullen maken van de grensoverschrijdende trein.

Nu nog omrijden

Tussen Arnhem en Duitsland rijden nu alleen ICE- en nachttreinen, maar die stoppen niet in de grensregio. Wie per trein van Arnhem naar Emmerich reist, moet daarvoor honderd kilometer omrijden. Mansveld wil de reistijd voor het 35 kilometer lange traject terugbrengen naar een half uur.

Volgend jaar wil de staatssecretaris afspraken maken over andere trajecten waar meer grensoverschrijdende treinen kunnen rijden, zoals tussen Eindhoven en Düsseldorf. De ervaringen met zulke treinen zijn wisselend: een stoptrein tussen Hengelo en Bad Bentheim stopt in december omdat er te weinig passagiers zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl