NOS NieuwsAangepast

SNS koopt huurwoningen Lips op

SNS wordt de eigenaar van de meeste van ongeveer duizend huurwoningen van de failliete projectontwikkelaar Roger Lips. Op een executieveiling heeft SNS Property Finance, de vastgoedpoot van SNS Reaal, het hoogste bod gedaan. De transactie moet nog wel door de voorzieningenrechter worden goedgekeurd.

De executieveiling was aangevraagd door SNS PF, omdat bv's van Lips Capital Management in gebreke bleven met de betalingen aan de bank. Er werden vier kavels met woningen aangeboden en bij drie ervan bleek SNS de hoogste bieder. Volgens notaris Van Heeswijk is er 85 miljoen euro geboden en heeft de bank verlies geleden op deze vastgoedfinanciering. SNS wil geen mededelingen doen over de geboden bedragen.

Geflopt

Met deze transactie en de interne verrekening hoopt SNS de geleden financiële schade grotendeels terug te halen. Het geboden bedrag gaat naar schuldeiser SNS PF, waarmee de openstaande rekening deels vereffend wordt. Met de huuropbrengsten en de voorgenomen verkoop als de huizenmarkt weer is aangetrokken, hoopt SNS het opgelopen kredietverlies grotendeels goed te maken.

De huurwoningen staan in onder meer Arnhem, Nijmegen, Den Bosch, Uden, Breda en Almere. Voor de huurders verandert er niets, zegt een woordvoerder van SNS.

Projectontwikkelaar Lips werd in april persoonlijk failliet verklaard. Bij SNS staat hij voor 52 miljoen euro in het krijt. Bij ABN Amro voor 25 miljoen euro. Lips is ook bekend van het winkelcentrum The Wall langs de A2 bij Utrecht waarvoor hij voor de financiering bij SNS aanklopte voor 100 à 200 miljoen euro. Het project is min of meer geflopt en is voor de helft onderverhuurd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl