NOS NieuwsAangepast

Eis: cel voor misbruik via webcam

Het Openbaar Ministerie heeft 2,5 jaar cel geëist tegen een 22-jarige man uit Voorburg. De man pleegde volgens het OM ontucht met acht minderjarige meisjes via de webcam. Ook zou hij twee minderjarige meisjes hebben aangerand.

Het OM eist verder dat de man een werkstraf krijgt van 240 uur en een contactverbod krijgt met de slachtoffers.

Volgens justitie heeft de verdachte ook kinderporno gemaakt en verspreid. Op zijn computer zouden plaatjes van 37 meisjes tussen de 11 en de 15 jaar hebben gestaan. Hij kende die meisjes via sociale media, aldus het OM.

Aliassen

Volgens het OM benaderde de 22-jarige de meisjes onder allerlei aliassen. "Door zielige verhalen op te hangen, complimenten te geven, te luisteren naar hun problemen en geld aan te bieden, wist hij telkens hun vertrouwen te winnen en over seks te chatten. Uiteindelijk wist hij hen te bewegen tot het deels naakt poseren en het plegen van seksuele handelingen met zichzelf."

De politie kwam de man op het spoor via een andere verdachte. Deze 23-jarige man uit Brielle had via een chatprogramma contact met de Voorburger. Ze zouden elkaar tips hebben gegeven. De tweede verdachte komt volgende week voor de rechter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl