NOS NieuwsAangepast

"Inbraak Ibn Ghaldoun via dakraam"

De diefstal van de 15 examens op de Rotterdamse school Ibn Ghaldoun is niet gepleegd met de sleutel die al jaren zoek was.

Persbureau ANP meldt op basis van bronnen rond het onderzoek dat de verdachten via een dakraam en vervolgens een verlaagd plafond bij de afgesloten ruimte met examens zijn gekomen.

Plafond

De inbrekers kwamen via het dakraam in een ruimte naast de afgesloten kamer die als kluis diende. Vanuit die ruimte zouden ze een paar plafondplaten hebben verwijderd en konden ze de kluiskamer in.

Eerder waren er berichten dat de inbrekers met een kwijtgeraakte sleutel in de kluiskamer waren gekomen. Daar werd onder meer van uitgegaan omdat er geen sporen van inbraak waren.

Sleutel

Een van de drie kluissleutels raakte in 2010 kwijt, maar het schoolbestuur besloot om alleen een sleutel bij te bestellen en niet om het slot te vervangen. De verdwenen sleutel is nooit teruggevonden.

Vanwege de diefstal van de examens moeten op Ibn Ghaldoun alle gestolen examens opnieuw worden afgenomen. De Onderwijsinspectie maakt vanmiddag bekend wat de gevolgen voor de scholieren in de rest van het land zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl