NOS SportAangepast

"Nooit meer dan tien euro ingezet"

Tennisser Yannick Ebbinghaus heeft bij het gokken op wedstrijden in zijn sport gemiddeld niet meer dan tien euro ingezet.

Dat laat de vanwege dit feit door de Internationale Tennisfederatie (ITF) geschorste speler woensdag in een door zijn advocaten uitgegeven verklaring weten. "Ik heb nooit geweten dat dit niet mocht."

De speler, nummer 1158 van de wereldranglijst, werd voor een half jaar uitgesloten en kreeg een geldboete. De straf wordt verminderd als hij aan enkele projecten meewerkt.

Ebbinghaus: "Toen ik hoorde dat het niet mocht, ben ik meteen gestopt. De weddenschappen betroffen wedstrijden van een hoger niveau dan waarop ik uitkwam. Het ging nooit om toernooien waar ik zelf aan deelnam."

Geschrokken

Ebbinghaus zegt geschrokken te zijn van de straf. "Gezien de omstandigheden vind ik die erg zwaar. Ik ben een student die internationale tennistoernooien speelt, maar ik voorzie niet in mijn levensonderhoud met tennis. Ik heb een groot tennishart en ik zou nooit meewerken aan corruptie of andere zaken die de sport in een kwaad daglicht stellen."

In overleg met zijn advocaten bekijkt Ebbinghaus of hij tegen zijn straf in beroep gaat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl