NOS NieuwsAangepast

Ibn Ghaldoun: regels gevolgd

Door verslaggever Pauline Broekema

"Hebben jullie echt niets gemerkt?" Dat heeft bestuursvoorzitter Ayan Tonca van de Ibn Ghaldoun Scholengemeenschap in Rotterdam gisteren op een personeelsvergadering nogmaals aan de medewerkers gevraagd.

Toen vertelde een leerkracht dat hij juist moeite had gehad om het plastic open te krijgen waarin de opgaven zijn verpakt. Hij had het nog wat gênant gevonden tegenover de leerlingen dat hij zo met de sealing stond te stuntelen.

Volgens Tonca is er steeds volgens de regels gewerkt. Twee leraren die de opgaven vlak voor het examen uit de kluis haalden. En de examens zelf die onder toezicht van een examencoördinator werden afgelegd.

Kluissleutel

De voorzitter die sinds een jaar die functie bekleedt, heeft de stukken van de school nagekeken toen de sleutel van de schoolkluis werd vermist.

Een precieze datum is er niet. Het moet eind 2010, begin 2011 zijn geweest. Aangifte bij de politie is niet gedaan. "Hij was niet gestolen maar verloren." Ook de Onderwijsinspectie werd niet op de hoogte gebracht.

Bewakingsbeelden

Tonca hoopt dat de politie ook iets zal hebben aan de beelden die zijn overgedragen.

Bewakingscamera's hangen buiten de school. Maar ook in de gang, die leidt naar de kluis. "We hopen echt dat het onderzoek meer duidelijkheid zal brengen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl