NOS NieuwsAangepast

Morgen duidelijkheid over examens

Vandaag werd bekend dat vijftien eindexamens zijn gestolen bij de Rotterdamse scholengemeenschap Ibn Ghaldoun. Mogelijk worden examens daarom landelijk ongeldig verklaard, al lijkt dat niet waarschijnlijk.

Hieronder een overzicht van alle examens:

Vmbo-k en vmbo-b (50.145 examenkandidaten): Er lijken geen examens te zijn gestolen. Deze scholieren horen morgen of ze zijn geslaagd, zoals gepland.Vmbo-g en vmbo-t, zonder economie in het vakkenpakket (15.545 examenkandidaten): Voor zover bekend zijn er geen examens gestolen. Deze leerlingen horen ook zoals gepland morgen of ze zijn geslaagd.Vmbo-g en vmbo-t, met economie in het vakkenpakket (43.798 examenkandidaten): Het examen economie is gestolen. Morgen maakt de inspectie in de loop van de dag bekend of het examen ongeldig wordt verklaard. Als dat niet gebeurt, krijgen de scholieren zo snel mogelijk te horen of ze zijn geslaagd.Havo (57.600 examenkandidaten): Alle kandidaten zitten nog in onzekerheid. De examens zijn gestolen van de verplichte vakken Nederlands en Engels en de keuzevakken aardrijkskunde, Arabisch, Frans, geschiedenis, maatschappijwetenschappen, wiskunde en natuurkunde. De inspectie bepaalt morgen of er havo-examens ongeldig worden verklaard. Als dat niet gebeurt, horen de examenkandidaten donderdag of ze geslaagd zijn.Vwo, met scheikunde, biologie, wiskunde A en/of management en organisatie in het vakkenpakket (21.673 examenkandidaten): Mochten morgen een of meer examens ongeldig worden verklaard, dan moeten die examens worden overgedaan. Zo niet, dan krijgen de scholieren donderdag hun examenuitslag zoals gepland.

Als bepaalde examens ongeldig worden verklaard, dan moeten leerlingen die volgende week opnieuw maken. Dat telt dan niet als een herexamen, maar wordt gezien alsof de leerling het examen voor de eerste keer doet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl