NOS NieuwsAangepast

KWF: meer onderzoek bij ouderen

Er moet meer onderzoek komen naar kanker bij ouderen. Dat zegt KWF Kankerbestrijding. Volgens de organisatie worden ouderen behandeld volgens de standaard behandelmethoden, maar zijn deze methoden voor deze mensen vaak niet geschikt.

Volgens KWF is het grootste deel van de kankerpatiënten ouder dan 65 jaar. Toch wordt er te weinig onderzoek gedaan naar deze groep, vindt de organisatie. Het is ingewikkelder om onderzoek te doen bij ouderen en de urgentie wordt te weinig onderkend, aldus KWF.

Kwetsbaarder

Ouderen hebben vaak meerdere ziekten en zijn ook kwetsbaarder dan de jongeren. Vitale ouderen kunnen prima dezelfde behandeling ondergaan als jongere patiënten, maar op dit moment wordt er geen inschatting gemaakt van de vitaliteit bij de patiënten, zegt KWF.

Volgens de organisatie kan er veel geld worden bespaard als er beter wordt bekeken welke behandeling bij een patiënt past. KWF wil geld beschikbaar stellen voor projecten die op korte termijn tot verbetering leiden. Verder pleit de organisatie voor een betere samenwerking tussen artsen en ziekenhuizen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl