NOS NieuwsAangepast

NOS-app nu ook op iPad

De app van de NOS is vanaf vandaag ook beschikbaar voor de iPad. Er waren al langer applicaties voor smartphones, maar nu is er voor het eerst een NOS-app voor Apple-tablets. De NOS-app voor Android-tablets wordt nog ontwikkeld.

De focus van de iPad-app ligt op video. Gebruikers kunnen snel en makkelijk kijken naar de exclusieve video's uit het aanbod van de NOS.

De NOS-app is nu verkrijgbaar via de Apple App Store of via nos.nl/app.

Video's en livestreams

Onder 'Uitzendingen' kunnen de laatste NOS Journaals, NOS Sportjournaals, NOS Studio Sport en de laatste uitzending van Nieuwsuur, NOS Jeugdjournaal, NOS op 3, NOS op 3 nieuwsflits en het Nieuws in 60 seconden worden teruggekeken. Ook Journaal 24, Politiek 24 en livestreams kunnen via dit menu-item worden gevolgd.

Het ontwerp van de app lijkt op dat van de app voor smartphones. Er zijn drie hoofdcategorieën: uitzendingen, nieuws en sport. Bij grote nieuws- en sportevenementen, zoals de Tour de France, wordt er een nieuwe nieuwscategorie toegevoegd. De app werkt zowel staand als liggend.

Meeste aandacht

De nieuws- en sportpagina's zijn opgebouwd uit drie delen. Bovenaan staat altijd het laatste nieuws. Als je een artikel opent, vult dit volledig uit in het scherm en in het carrousel boven het artikel staat gerelateerde video.

Onder de artikelen op de nieuws- en sportpagina's staan de meest bekeken video's van die dag. Gebruikers kunnen zo zien welk nieuws online de meeste aandacht trekt.

"Eerste versie"

De apps van de NOS bereiken gemiddeld 2,5 miljoen mensen en dit aantal groeit. "De huidige NOS iPad-app is een eerste versie", zegt Lara Ankersmit, hoofd Nieuwe Media bij de NOS. "De app zal geregeld worden geüpdate met functionele en technische verbeteringen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl