NOS NieuwsAangepast

Beste sportboek Wilfried de Jong

De Nico Scheepmaker Beker voor het beste sportboek van het jaar is gewonnen door Wilfried de Jong. De verhalenbundel 'Kop in de wind' is volgens de vakjury een belangrijke stap in het schrijverschap van De Jong, die ook theater- en televisiemaker is.

In 'Kop in de wind' gaat De Jong met zijn racefiets op reis naar verschillende plaatsen op de wereld. Volgens de jury schrijft De Jong zeer originele verhalen en is hij op papier net zo eigenzinnig als op televisie.

Behalve een vakprijs was er ook een publieksprijs, waarvoor lezers konden stemmen. Deze werd gewonnen door 'Avondje NAC: een liefdesverklaring' van Sjoerd Mossou.

Gijp

Voor de Nico Scheepmaker Beker waren zes schrijvers genomineerd. Behalve De Jong en Mossou was dat onder anderen Michel van Egmond voor 'Gijp', de succesvolle biografie van René van der Gijp. De andere genomineerden waren Erik Brouwer met 'Schaduwboksen. Nelson Mandela en de nobele kunst van de zelfverdediging', Arthur Huizinga met 'Nooit een thuiswedstrijd. Een voetbaloorlog in de Kaukasus' en 'Mart Smeets biografie' van Kees Sluys.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl