NOS NieuwsAangepast

Nederlandse komt om in Suriname

Door correspondent Harmen Boerboom in Paramaribo

Een Nederlandse stagiaire (21) is omgekomen bij een verkeersongeluk in het binnenland van Suriname. Tijdens een afdaling weigerden de remmen van de bus waarin ze zat waarna het voertuig van de weg raakte en over de kop sloeg.

In de bus zaten nog drie andere stagiaires uit Nederland. Zij raakten gewond en zijn met inwendige kneuzingen en botbreuken opgenomen in het ziekenhuis in Paramaribo. Drie Surinaamse begeleiders raakten lichtgewond.

In beslag

Het ongeluk gebeurde zondagmiddag (lokale tijd) ruim 100 kilometer ten zuiden van Paramaribo, in de buurt van het populaire toeristenoord Ston Eiland. De bus was na een tour in het binnenland op weg terug naar Paramaribo.

De chauffeur was volgens de politie niet onder invloed van alcohol. Zijn rijbewijs is hangende het onderzoek in beslag genomen. Ook het voertuig is door de politie in beslag genomen voor een technisch onderzoek.

Het slachtoffer liep sinds drie weken stage bij een touroperator in Suriname. Ze studeerde aan de Hogeschool Tio in Amsterdam. De politie heeft inmiddels contact gehad met de moeder van het slachtoffer. De tour waarbij de stagiaire omkwam was niet door een officiële touroperator georganiseerd.

Tochtjes

In december vorig jaar gebeurde in hetzelfde gebied ook al een busongeluk met Nederlandse toeristen. Daarbij raakte een vrouw zwaargewond. De oorzaak van dat ongeluk was de hoge snelheid van het voertuig.

De toeristenbranche in Suriname is nauwelijks georganiseerd; iedereen kan met zijn eigen voertuig tochtjes naar het binnenland organiseren. De Vereniging van Surinaamse Touroperators (VESTOR) pleitte na het ongeluk in december voor een keurmerk. Dat keurmerk is nog niet ingevoerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl