Toprestaurant Oud Sluis gaat dicht

De keuken van driesterrenrestaurant Oud Sluis»
De keuken van driesterrenrestaurant Oud Sluis ANP

Het driesterrenrestaurant Oud Sluis van chefkok Sergio Herman gaat eind dit jaar dicht. Herman heeft aangegeven dat hij op het hoogtepunt wil stoppen, en dat moment is volgens hem nu gekomen.

Het beroemde restaurant in de Zeeuwse plaats Sluis sluit zijn deuren op 22 december.

"Ik heb 25 jaar lang alles gegeven om Oud Sluis naar de internationale top te brengen. Dat is gelukt. Daarom is het tijd om dit hoofdstuk af te sluiten."

Sergio Herman heeft nog een restaurant, Pure C in Cadzand-Bad. En daar komt begin volgend jaar nog een ander restaurant bij, La Chapelle in Antwerpen. De chefkok streeft niet meer naar Michelinsterren.

Personeel

Het grootste deel van het personeel van Oud Sluis blijft werken voor Herman. Ze zullen na december in de andere restaurants aan de slag gaan. Het wordt moeilijk om de komende maanden nog een tafeltje te reserveren in Oud Sluis dat al vrijwel is volgeboekt.

Eind maart maakte meesterkok Ron Blaauw al bekend dat hij stopt met zijn tweesterrenrestaurant Ron Blaauw. Hij zei dat hij ook aan iets nieuws toe was en opende enkele weken later al een nieuw restaurant in Amsterdam-Zuid.

Blaauw gebruikt daar goedkopere ingrediënten en presenteert zijn gerechten op een simpeler wijze dan in zijn vorige restaurant. "Back to basics: betaalbaar eten op topniveau", zegt hij zelf.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Cream bassist Jack Bruce overleden Video Hij gold als een van de beste basgitaristen in de popmuziek, Jack Bruce. Hij werd wereldberoemd...25 okt 2014, 5073 keer afgespeeld
  • » Iraaks leger herovert stad bij Bagdad Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 6387 keer afgespeeld
  • » IS teruggedrongen in Irak Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 5207 keer afgespeeld

Meer video en audio