NOS NieuwsAangepast

Turkse premier: geduld raakt op

Het geduld van de Turkse premier Tayyip Erdogan met de demonstraties tegen zijn regering raakt op. Dat zei Erdogan in een toespraak in Ankara.

In een toespraak voor duizenden joelende aanhangers zei de premier: "We waren geduldig, we zullen geduldig zijn, maar er komt ook een eind aan het geduld".

Massabetoging

De achterban van Erdogan was bijeen gekomen op het vliegveld van Ankara. De aanwezigen riepen leuzen als: "We zijn zover dat we ons leven voor je willen geven, Tayyip".

In een andere toespraak riep Erdogan zijn aanhangers op om zich op te maken voor regeringsgezinde demonstraties in Istanbul en Ankara volgende week.

Ook vandaag zijn weer tienduizenden Turken de straat opgegaan om te demonstreren tegen de regering. Het zogenoemde Taksim Solidariteit Platform had opgeroepen tot een massabetoging op het Taksimplein in Istanbul.

Ontslag

De organisatie zegt dat de demonstraties net zo lang doorgaan tot de eisen van de betogers zijn ingewilligd. Het Platform wil onder meer het ontslag van politiechefs en gouverneurs die verantwoordelijk worden gehouden voor geweld tegen demonstranten. Ook in andere steden in Turkije zijn protesten, onder meer in de hoofdstad Ankara en Izmir.

Eerder vandaag bood de gouverneur van Istanbul zijn excuses aan voor de "excessen".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl